CTO Mathijs Smit maakte -mét succes- van hobby zijn werk: Cloud Hosting 

Scalia - samenwerking

Onze propositie is Trusted by Developers, maar hoe werkt dit dan in de praktijk? We vroegen het aan onze CTO Mathijs Smit. Hij maakte van zijn hobby zijn werk, is vanaf de eerste dag al betrokken bij de ontwikkeling van Scalia Cloud Hosting én hij kan je ook nog eens tips geven als het om het wassen van de auto gaat.

Even kennismaken

Mathijs is al vanaf dag één technisch eindverantwoordelijk voor álles binnen Scalia. Van ontwikkeling tot aan het beheer van onze Cloud Hosting-infrastructuur. “Daarbij komen mijn allround skills heel goed van pas. Want of het nu gaat om klantcontact, netwerken, development, IT-architectuur, hardware, klantmigraties of facturaties, ik houd altijd mijn hoofd boven water”, vertelt Mathijs.

En is Mathijs niet aan het werk, dan is hij waarschijnlijk aan het klussen. Óf de auto aan het wassen, want zelfs zijn collega’s beamen dat hij hier een expert in is!

De probleemoplossende techneut

Van jongs af aan is Mathijs geïnteresseerd in techniek. “Ik was altijd al bezig met elektronica. Zelf dingen in elkaar klussen. En mijn hobby mondde al gauw uit in mijn werk.” In de loop der jaren heeft Mathijs een focus gehad op softwareontwikkeling en hardware.

“Ik vind het tof om te zien dat je snel resultaat krijgt wanneer je zelf iets bouwt, dat geeft een technische kick. Mijn werk is heel hands-on: het werkt wel óf het werkt niet. Maar ik ben ook heel erg een probleemoplosser. En als een techniek staat, wil ik deze ook altijd blijven verbeteren. Voor mij is goed nooit goed genoeg.”

En wist je dat Mathijs veel van zijn skills zelf heeft aangeleerd? Door -naast zijn opleidingen- heel veel te lezen en zichzelf in de verschillende technieken te verdiepen. Dat maakt hem als CTO en developer heel allround!

Als lokale speler tegengas geven

We vragen Mathijs wat Scalia zo uniek maakt. En als eerste komt het lokale aspect naar voren. “Dit betekent niet dat wij klein denken, integendeel. Het betekent dat Scalia een Nederlandse speler is. Met een mooie set aan producten -die staan voor hoge kwaliteit en veiligheid- waarmee wij een breed spectrum aan klanten kunnen bedienen. Oók over de grens. Maar voor onze Nederlandse klanten is onze lokale basis een groot USP.”

“Omdat wij alle data binnen Nederland hosten, kunnen wij bijvoorbeeld garanties geven als het gaat om de AVG.” Mathijs legt uit: “En we hebben een Nederlandse supportafdeling. Dus heeft de klant een vraag, dan krijgen ze een antwoord in begrijpbare taal. Zonder te verzanden in ingewikkelde ticketsystemen, zoals je deze bij de ‘grote jongens’ vaak tegenkomt. Want wij kennen geen levels in support, je krijgt direct een expert die je verder helpt.”

En met ons CDN focussen we ons op Nederland, waardoor we goede tarieven kunnen afspreken. Want het CDN-netwerk van Scalia bestaat uit een netwerk van servers die geografisch over meerdere datacenters zijn verspreid. De bezoeker of gebruiker haalt jouw content op vanuit de dichtstbijzijnde cache server, waardoor er minder druk wordt gelegd op de bronserver. Door de korte fysieke afstand tot de server, verbetert de laadsnelheid bij de doelgroep en daarmee de gebruikerservaring.

Eindgebruikerservaring optimaliseren met Cloud Hosting

Wanneer Mathijs naar de toekomst kijkt, ziet hij nóg meer diversiteit bij Scalia in functionaliteiten en skills. “Met de nieuwe functionaliteiten die in de pijplijn zitten, ben ik er zeker van dat we samen een heel mooi portfolio opbouwen. Want wij kunnen íedereen bedienen, waardoor we de (groei)ambities van missiekritische websites en applicaties waarmaken.”

Tot slot zoomt Mathijs nog even kort op hun klanten en werkwijze in: “Onze klanten hebben zelf al veel kennis in huis, waardoor ze Scalia ook beter adopteren. Dit zorgt er mede voor dat de samenwerking heel goed verloopt en we samen goed over techniek kunnen praten. Maar deze nauwe samenwerking draagt er ook aan bij dat we samen onze producten laten groeien. Want heeft de klant een wens, dan passen wij deze -waar mogelijk- in. En om misverstanden te voorkomen: dit betekent níet dat als je de taal van techniek niet spreekt, wij niets voor je kunnen betekenen. Juíst daar ligt onze kracht. Want onze developers zijn de personen die jouw techniek ontwikkelen, maar ook de personen waarmee jij om tafel gaat om jouw wensen te bespreken en in te passen in de juiste cloud hosting-oplossing. Mede daarom staat Scalia voor Trusted by Developers.”

En nog een mooi feitje om te delen: recent hebben we ons datacenter-portfolio uitgebreid, waarmee we zelf ook weer een professionalisering hebben doorgemaakt.

Ben jij benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen? We leren je graag kennen. Maak hier vrijblijvend een afspraak met ons.

Meer weten over onze dienstverlening?

Laat dan uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Content Delivery Network (CDN) whitepaper

Vul het formulier in om te downloaden