Scalia Cloud Hosting – Trusted by developers

Scalia - samenwerking

Wij zijn Scalia, aangenaam. En wij leveren laagdrempelige, moderne Cloud infrastructuur voor het hosten van bedrijfskritische en high traffic webapplicaties. “Met andere woorden: we maken de Cloud-infrastructuur voor ieder type organisatie schaalbaar, veilig én toegankelijk”, vertelt Sebastiaan Alberts, founder Scalia. Misschien wist je dit al, maar weet je ook hoe wij onze belofte waarmaken?

Daarover gaan we in gesprek met Sebastiaan en Reems Alberts, Managing Director Scalia. En stellen ons zo in deze blog aan je voor.

Eerst over Golden Value

Om ons verhaal compleet te maken, moeten we je eerst vertellen over ons zusterbedrijf Golden Value, de ideale softwarepartner voor mediabedrijven. Met hun grote team van gedreven specialisten denken ze technisch én zakelijk mee, tot voorbij de horizon. En met hun ruime mediaervaring en bewezen werkwijze realiseren ze de perfecte balans tussen haalbaarheid, schaalbaarheid, stabiliteit én veiligheid.

Het begin van Scalia

“Met Golden Value werkten we al voor veel grote klanten, zoals de NPO. En daar zagen we de behoefte ontstaan voor moderne en schaalbare clouddiensten. Want deze werden voornamelijk aangeboden door Amerikaanse bedrijven en er was nog geen alternatief binnen Europa of zelfs Nederland”, legt Sebastiaan uit. Maar hier was dus wél vraag naar. “Dus toen dachten wij: wat die grote partijen kunnen, kunnen wij ook. Misschien iets kleinschaliger, maar wel helemaal toegespitst op de wensen en eisen van onze klanten. Met bijkomend voordeel dat onze klanten dan ook Nederlandse support hebben. Je krijgt dan direct een -bij jou bekende- medewerker aan de telefoon mét de juiste kennis. En dit scheelt een hoop wachttijd!

“Wij draaien ook onze eigen applicaties op Scalia. Daarom kunnen wij met zekerheid zeggen dat het altijd piekfijn in orde is! Want we garanderen immers 100% uptime voor onze narrowcasting en livestreamdiensten.”

Eigen hostingplatform van Nederlandse bodem

Voor de projecten van Golden Value maakten Sebastiaan en zijn collega’s al gebruik van de nieuwste technieken, maar hier was nog geen eigen platform voor. En als developers misten zij dat. Een betrouwbaar en vooral schaalbaar platform voor veilige hosting. “Deze hebben we daarom zelf ontwikkeld: Scalia. Met als belangrijkste voorwaarde het vooral simpel te houden. Daarvoor hebben we de best bewezen diensten gepakt en geadopteerd binnen ons eigen platform. Waarmee we ervoor zorgen dat het voor de eindgebruiker toegankelijker en makkelijker te gebruiken is. En je dus niet diverse stappen hoeft te ondernemen om bij jouw hostingomgeving te komen”, vertelt Sebastiaan. Verder vindt Scalia het ook belangrijk om een onafhankelijke partij te blijven, waardoor ze bijvoorbeeld ook geen vendor lock-in hebben en juist een multicloud-strategie aanbieden.

Welke beloftes maken wij dan waar?

  • Schaalbare AVG-proof Cloud-infrastructuur met hosting ín Nederland
  • Bewezen technologieën zoals Kubernetes, S3 Object Storage, Content Delivery Network. Allemaal in Nederland gehost en verdeelt over meerdere datacenters én volledig onder eigen beheer.
  • Bereikbare support die jouw organisatie kent én zelf het platform gebouwd hebben?
  • Multicloud-strategie in plaats van vendor lock-in
  • Daardoor kunnen we ook snel schakelen en bespaar je dus tijd
  • Scalia is een laagdrempelig platform om te gebruiken
  • Waar veilig werken en privacy hoog in het vaandel staan
  • En zeer geschikt voor het hosten van bedrijfskritische en high traffic webapplicaties

AVG-proof cloud-infrastructuur

Waarom is het dan zo gewenst om een hostingpartij uit Nederland te hebben? “Zijn de Amerikaanse platforms wel AVG-proof?”, stelt Reems. “Want in hoeverre voldoet de data die je daar opslaat aan de privacy wet- en regelgeving van Nederland? Dit weet je dus niet zeker. Maar omdat we nu ons eigen platform hebben ontwikkeld, kunnen we onze klanten een AVG-proof cloud-infrastructuur garanderen.” En dit is niet de enige USP van Scalia. Sebastiaan: “Onze support is altíjd beschikbaar. Niet alleen voor issues, maar juíst ook om te brainstormen. Want wij weten als geen ander dat het heel fijn is om af en toe met externen te sparren. En bij Scalia zit je meteen met de mensen om tafel die het platform gebouwd hebben, dat maakt ook een verschil. We luisteren naar de wensen en de markt en voegen zo steeds meer functionaliteiten toe.”

De beste én veiligste hosting

Ook adoptie vergeten wij niet. Dit kan in de vorm van een workshop of continue ondersteuning bij een migratie bijvoorbeeld. Hier hoeven klanten geen derde partij voor in te huren, want Scalia heeft -zeker samen met Golden Value- alle benodigde expertise onder één dak. “Daarbij vinden we het persoonlijke contact heel belangrijk. En het toegankelijk maken van moderne technologieën voor (kleinere) organisatie. Met Scalia proberen we de allerbeste hosting voor iedereen bereikbaar te maken. Veilig, vanuit Nederland”, besluit Sebastiaan.

Ben jij benieuwd wat Scalia voor jouw organisatie kan betekenen? We maken graag kennis!

Meer weten over onze dienstverlening?

Laat dan uw gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op!

Content Delivery Network (CDN) whitepaper

Vul het formulier in om te downloaden