Content Delivery

Uw content moet altijd en overal zeer snel beschikbaar zijn. Dat is wat uw doelgroep van een missiekritische website of applicatie verwacht. U toch ook? Daarom kiest u voor het betrouwbare en kostenefficiënte CDN van Scalia.
Eindgebruikerservaring optimaliseren

Content Delivery Network

Om data of (audiovisuele) content snel bij bezoekers of gebruikers te krijgen, maakt u gebruik van een Content Delivery Network (CDN). Een CDN bestaat uit een netwerk van servers die geografisch over meerdere datacenters zijn verspreid. Een CDN bewaart kopieën van data en webcontent op de servers in dit netwerk. De bezoeker of gebruiker haalt deze informatie op bij de dichtstbijzijnde server.

Door de korte fysieke afstand tot de server, verbetert de laadsnelheid bij de doelgroep en bespaart u kosten. Met name mediabedrijven die content in hoge kwaliteit willen aanbieden, hebben profijt van een CDN. Maar ook e‑commerce spelers kunnen voordelen behalen. Een webshop met pagina’s die traag laden, verliest omzet door weglopende klanten. Een snelle website levert juist extra omzet op.

Nationale focus

Het CDN-netwerk van Scalia heeft een nationale focus waardoor het ten opzichte van andere aanbieders een groot voordeel heeft. Andere spelers bieden weliswaar een grote wereldwijde dekking maar maken gebruik van slechts enkele servers in een bepaalde regio. Onze serverdichtheid is veel groter. Dat maakt ons netwerk kwalitatief sterker en wendbaarder. 

 

Door de combinatie van een fijnmazige onderliggende infrastructuur en gebruik van slimme technologie, kunnen wij aan de toenemende vraag van schaalbaarheid, snelheid optimalisatie en beschikbaarheid voldoen. Alle door ons ingezette hardware is redundant over meerdere datacenter locaties uitgevoerd. Hierdoor blijft in het geval van storing of uitval het CDN-netwerk – met daarop uw missiekritische website of applicatie – volledig functioneren. Scalia beschikt over een eigen netwerk met een capaciteit van enkele Tbit/s waardoor er altijd voldoende bandbreedte beschikbaar is.

Content snel op eindbestemming

Media en
e-commerce

Mediabedrijven die aan grote groepen bezoekers (audiovisuele) content via internet willen aanbieden, kunnen niet zonder een CDN. Vaak wordt, bij bijvoorbeeld de publicatie van een nieuwsbericht, veel dezelfde content tegelijkertijd opgevraagd. Door deze reeds publieke content tijdelijk en lokaal dichtbij de bezoeker op te slaan, kan deze door de volgende bezoeker sneller worden opgehaald. De content legt letterlijk een kleinere afstand af. Dat komt de laadtijd ten goede en brengt kostenvoordelen met zich mee.

Heeft u een e-commerce platform, dan kunt u met behulp van een CDN bijvoorbeeld veel sneller productafbeeldingen op het scherm van uw klant presenteren. De verbeterde eindgebruikerservaring zorgt voor meer verkopen.

Twee platformen gecombineerd

Streaming
content

Wij bieden een geïntegreerde oplossing voor streaming content binnen ons CDN. Bij andere aanbieders zijn voor streamen en CDN twee platformen nodig. Mediabedrijven die kiezen voor de geïntegreerde streaming oplossing van Scalia, kunnen de content uitserveren via de standaard beschikbare software.

Gebruikers consumeren online media met verschillende devices en bitrates. Het CDN van Scalia serveert automatisch mediabestanden in de best mogelijke bitrate, afgestemd op het device en beschikbare bandbreedte van de bezoeker. Zo kan iedereen content op de best mogelijke manier consumeren zonder onnodige buffertijden.

Bescherm waardevolle content

Beveiliging en privacy

Scalia biedt verschillende vormen van beveiliging op het platform aan: FairPlay (Apple), PlayReady en DRM Widevine. Via token-based authentication krijgt elke gebruiker een unieke url die na verloop van tijd niet meer geldig is. Via anti-hotlinking is het daarnaast niet mogelijk om links naar audio en video met derden te delen. Tevens wordt er nadrukkelijk geen data opgeslagen van bezoekers en bieden wij u bij het gebruik van ons CDN een verwerkersovereenkomst.

Ondersteuning op maat

Wij zetten onze kennis en ervaring in en kunnen u alles vertellen over het juist inzetten van een CDN. Kiest u voor ons? Dan kunt u de migratie van uw content naar ons CDN-netwerk geheel door Scalia laten verzorgen. Daarnaast kunt u een beroep doen op onze uitgebreide support en ondersteuning.

Meer weten?

Bent u op zoek naar een snelle en toekomstbestendige manier om media te delen met uw doelgroep? Dan vertellen wij u graag meer over het CDN-netwerk van Scalia. Plan nu een vrijblijvende afspraak in en ontdek de mogelijkheden voor uw organisatie.

We nemen contact met u op!

De dynamische cloud die realtime meegroeit

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis vehicula fermentum magna, vitae fringilla urna scelerisque id.

Content Delivery Network

Mediabedrijven die aan grote groepen gebruikers (audiovisuele) content via internet willen aanbieden, kunnen niet zonder het gebruik van een Content Delivery Network (CDN). Om de content snel bij de eindgebruiker te krijgen, maken ze gebruik van een Content Delivery Network (CDN).

Een CDN bestaat uit een netwerk van servers die geografisch over meerdere datacenters verspreid zijn. Een CDN bewaart kopieën van content (video, audio, afbeeldingen, tekst, etc.) op de servers in dit netwerk. De gebruiker haalt de content op bij de dichtstbijzijnde server. Door de korte fysieke afstand tot de server verbetert de laadsnelheid van de content bij de gebruiker.

Vooral voor bedrijven die wereldwijd content aanbieden, kan het gebruik van een CDN-

netwerk een uitkomst bieden. Ze zijn er zo zeker van dat de content snel op het scherm

van de eindgebruiker verschijnt. Met name mediabedrijven die via internet videocontent in hoge kwaliteit aanbieden, hebben profijt van een CDN. Ook e-commerce spelers kunnen voordelen behalen met de inzet van een CDN. Een webshop met pagina’s die traag laden, verliest omzet door weglopende klanten. Een snelle website levert juist extra omzet op.

Voor mediabedrijven zijn vier redenen om te kiezen voor een CDN: het realiseren van kostenbesparingen, het bieden van een uitstekende kijkervaring, het bedienen van grote groepen tegelijkertijd en het opvangen van piekbelasting.

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Duis vehicula fermentum magna, vitae fringilla urna scelerisque id.”
Persoon, functie

Waarom kiezen voor de CDN van Scalia?

Mediabedrijven die kiezen voor de CDN van Scalia hebben de beschikking over een groot aantal mogelijkheden. Voor elke klant is een maatwerkoplossing mogelijk.

 • 700 servers in 10 datacenters
 • Scherpe tarieven
 • Wereldwijde dekking
 • Geïntegreerd streamingplatform
 • Volledige ontzorging
 • Pay-per-view
 • Koppelingen met andere systemen
 • Adaptive streaming
 • Ondersteuning op locatie
 • Beveiliging van content
 • Uitstekende support

Scale-out caching

Bij scale-out caching staat alle content in een CDN opgeslagen in flashgeheugen. Het voordeel is dat de latency ontzettend laag is en alle content snel bij uw eindgebruikers is. De content staat niet opgeslagen op harde schijven. In verband met privacywetgeving willen sommige contentaanbieders geen data op een harde schijf opslaan. Door te kiezen voor flashgeheugen, is alle content met een druk op de knop te wissen en daardoor niet meer toegankelijk voor derden.

Het CDN platform van Scalia beschikt over uplinks met grote capaciteit om pieken in dataverkeer adequaat te kunnen opvangen. De nodes staan verspreid over meer dan tien datacenters in Nederland, zodat de content altijd dichtbij de gebruiker is. De latency is hierdoor verwaarloosbaar.

S3 Storage

Bij ons kunt u S3 Storage buckets afnemen en geheel naar eigen wens inrichten. De S3 storage van Scalia is volledig schaalbaar en redundant uitgevoerd. Alle data is verdeeld over meerdere datacenters. Het uitserveren van de S3 storage naar het Scale-Out caching Cluster is geheel gratis.

Klanten die bij  S3 Storage afnemen, kunnen automatisch ook de CDN gebruiken. Het uitserveren van mediabestanden is daardoor goedkoper. Veel bedrijven zijn zich niet bewust dat het uitserveren van data via AWS ontzettend prijzig is. De opslag is AWS is heel goedkoop, maar uiteindelijk bent u daar veel duurder uit. Als u voor ons kiest, kunt u aanzienlijke kostenbesparingen voor uw S3 storage realiseren.